Perszonalizáció

A nevünk az egyik legfontosabb részünk. A koktélparti-effektus is pont erre mutat rá, hiszen bármekkora zajban is, de a saját nevünket mindig meghalljuk. A perszonalizációnak is ez az alapja. Legyen bármekkora hangzavar a digitális világban, mégis ha a nevünkön szólítanak meg minket, arra azonnal felfigyelünk.

A marketingben a perszonalizáció lényege, hogy a legjobbkor tudjunk ügyfeleinknek értékes tartalmat szolgáltatni úgy, hogy az számára releváns legyen és meg is szólítsa. Vagyis az üzenetnek a nevén kell szólítania az ügyfelet. A néven szólítást szó szerint is érthetjük, de átvitten is, hiszen az adatokat, amikből személyre szabjuk tartalmunkat demográfiai, lokációs és viselkedési inofrmációkból adódnak össze.

 

A perszonalizált tartalom előállításá két dolog miatt működik:

  • A digitális világ szinte süketítő hangzavarából, vagyis az információtömegből kitünhetünk.
  • Az ügyfelet állítjuk a kozéppontba, hiszen csak hozzá szólunk, csak vele lépünk kapcsolatba, csak az ő érdeklődését vesszük alapul.

És mi az előnye?

Eladások növelése, amivel a bevételünket is növeljük.

Ügyfélkapcsolat javítása, vagyis boldog ügyfél, több eladás, magasabb bevétel.

Ügyfelek figyelmének felkeltése (legyen az meglévő vagy potenciális), amivel elkötelezhetjük őket, ha számukra releváns tartalmakat osztunk meg velük.

Ügyfelek megtartása, amibe beletartozik az ügyfélkapcsolat javítása, figyelmüknek felkeltése és természetesen bevételünk növelése.

Mi van hátra? Az, hogy kapcsolatba lépj velünk és te is részese lehetsz a jövőnek még ma.